Etusivu
Taustaa
Tavoitteet
Partnerit
Tehtävät
Ajankohtaista
Linkit
Loppuraportti
Jäsenalue
Valaistusyksikön sivut
IN ENGLISH
 
   
 
 
 
 
 

SolarLED -Aurinkosähköön perustuva led-valaistus–energiatehokkaan ja kestävän valaistuksen hankintamalli

 
 
 
 

Taustaa

Valaistus on suuri ja kasvava energiankäyttäjä ja CO2-päästöjen lähde. Se kuluttaa 19% maailman kokonaissähkönkulutuksesta. Valaistuksen energiatehokkuutta parantamalla voidaan päästä merkittäviin säästöihin energiankulutuksessa.

Ledien ja aurinkosähköjärjestelmien ominaisuudet kehittyvät nopeasti samalla kun niiden kustannustehokkuus ja sovellettavuus eri kohteisiin paranee. Molemmat tekniikat ovat pitkäikäisinä kestävää käyttöä suosivia. Aurinkosähkön ja led-valaistuksen yhdistäminen tuo mukanaan merkittäviä etuja sekä ympäristöystävällisyyden, pitkäikäisyyden että energian tehokkaan käytön suhteen.

Innovatiiviset led-valaistusratkaisut tuovat uutta liiketoimintaa valaistussuunnitteluun ja rakentamiseen sekä laite- ja järjestelmävalmistukseen. Uusien ratkaisujen leviämisen ja kestävän käytön edellytyksenä on tiedonsaanti ja asiantuntemus, jossa hallitaan energiatehokkaan valaistuksen vaatimukset, jatkuvasti kehittyvän tekniikan ja uusien suositusten tarjoamat mahdollisuudet sekä osataan valita eri kohteisiin soveltuvia järjestelmiä.